17.07.2019.
Službena Petrinja
   462
U Petrinji počeli radovi vrijedni 2,6 milijuna kuna

Gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović svečano je otvorio početak radova na izgradnji svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta Češko selo. Ugovor vrijedan 2.651.376,25 kuna potpisali su gradonačelnik Darinko Dumbović i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u veljači ove godine. 

Rok za izvršenje radova je 3 i pol mjeseca, a početak radova i gradilište blagoslovio je fra Igor Bariši, župnik župe Sv. Bartola u Hrastovici. Gradonačelnik Dumbović istaknuo je kako je se danas otvara nešto, što dugo godina čekamo, te nastavio:

„Svaki projekt u Intervencijskom planu je izuzetno zahtjevan te tu prije svega treba pohvaliti timove koji vode Intervencijski plan. Svi smo dali sve od sebe prilikom dolaska do europskih novaca i napraviti toliko projekata koji bi upotpunili život grada Petrinje, ali i u sredinama kao što su Kolonija, Češko selo, Mošćenica te Slatina. Intervencijski plan je pilot projekt pet gradova s kojim mi nastojimo aplicirati oko 200.000.000,00 kn. Pozivam građane na strpljivost koja je izuzetno važna te nam je u cilju da građani dobiju standard, kvalitetu te sve ono što zaslužuju.“ – zaključio je gradonačelnik.
Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata istaknuo je kako se u projektu „Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ radi se o građenje svlačionica s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta u Češkom selu te nastavlja:
„Iznos ove investicije je 2.651.376,25 kn time će Češko selo dobiti dodatan sportsko-rekreacijski sadržaj, prostor za održavanje društvenih manifestacija i događanja te kvalitetan prostor za provođenje slobodnog vremena za sve građane. Tim projektom Grad Petrinja kao i sa svim drugim infrastrukturnim radovima u ovom projektu opravdava dobiveni status Grada-prijatelja djece.“

– zaključio je Žilić.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr