21.03.2019.
Službena Petrinja
   511
Za program gradskih manifestacija pristiglo 34 prijava

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović sa svojom zamjenicom danas je održao prijam udruga koje su se prijavile za program gradskih manifestaciji. Iznimka je u ovom programskom području da udruge ne moraju imati sjedište u Petrinji, ali se predloženi projekt/program mora održati i odnositi se isključivo na područje Grada Petrinje. 

Sukladno Javnom natječaju, za program gradskih manifestacija u Proračunu Grada Petrinje za 2019. godinu ugovoreno je 333.300,00 kuna, a pristiglo je ukupno 34 prijava.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, zajedno sa svojom zamjenicom, Viktorijom Kaleb, pozdravio je sve prisutne te istaknuo:

„Vi ste ti koji ne samo da čuvate tradicionalne vrijednosti, nego ste vi ti koji kroz manifestacije koje ima grad radite promidžbu grada. Kada pogledamo sredstva koja su odobrena, nastojimo da po malo podižemo financijsku granicu, ali nastojimo da vam kažemo što su to vaši programi koji mogu dati još više i snažniju nadgradnju vašeg djelovanja kao udruge. Ovim putem bi pohvalio i udruge koje su izuzetno aktivne i koje povlače sredstva iz europskih fondova za svoje Programe i to je izuzetno važno da se naslonimo i na ta izvanproračunska sredstva koja dolaze iz EU. Očekujem da se kroz manifestacije povezujemo i s drugim gradovima, županijama i međugraničnim suradnjama kroz aktivnosti različitih sadržaja i kultura. Mislim da mi kao grad uz vas i uz sve ostale udruge imamo jednu veliku šansu, zato vam hvala što ste tu, dio grada. Mislim da ste dobri ambasadori i da nas dobro prezentirate.“

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr