27.07.2019.
Službena Petrinja
   317
Župa Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji dobila nova zvona

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grad Petrinje i predsjednikom Gradskog vijeća Nenadom Radoševićem danas su nazočili na posvećenju novih crkvenih zvona u Župa Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji. Svečanost je započela misnim slavljem koje je predvodio biskup Vlado Košić te je završena blagoslovom novih zvona.

Gradonačelnik Dumbović je izrazio zadovoljstvo što je prisustvovao u činu blagoslova zvona te ističe:

„Mislim da su sve ove odluke koje smo donijeli za kupnju zvona u interesi i na zadovoljstvo svih nas jer bi u ovom prostoru trebali dovesti jedno novo nadahnuće te jaču i snažniju duhovnu obnovu. Ova zvona mogu svaki puta kada zazvone dati jednu krasnu poruku zajedništva i cilj zvona je da se što više čuju.
Siguran sam da su svi Petrinjci i sve Petrinjke prihvatili moju odluku da Grad Petrinja bude cijeli donator zvona jer gledajući sve ovo što se na Slatini radi, sav ovaj preporod komunalne infrastrukture u kojem se ulaže bliže 5 milijuna kuna i neka to bude jedna dobra sinergija Grada i građana jer znamo da smo došli na zgarišta koja trebamo obnavljati. Neka ova zvone i sve crkve u kontinuitetu daju poruku ljubavi, radosti i zajedništva.“

– zaključuje gradonačelnik.

2018 Grad Petrinja. - Sva prava zadržana
Razvoj - Curious Cat Ltd. - www.curiouscat.hr